KAPTEN MILENKOVIC HÅLLER DÖRREN ÖPPEN…

MillanNämner man “Mille”, som hon kallas, i ett basketforum så börjar lovorden hagla omgående. “Hon är grym”, “En riktigt god förebild för våra yngre”, “Ett stort Solnahjärta”. Ja, hyllningarna verkar inte vilja ta slut. Man förstår att det är en spelare som gjort avtryck hos många genom sin klubblojalitet, fina inställning och inte minst genom sina insatser på basketplanen.

Första matchen jag såg “Mille” i ligan så var jag inte så påläst när det gällde de gula. Jag trodde länge att hon var en av Solnas importer med sitt imponerande spel. Och jag kan erkänna att det blev ganska pinsamt när en vän till mig, med basketbakgrund i Solna tittade på mig med stora ögon och sa; -Neeej, det där är ju “Mille!!!”. Katarina Milenkovic. Hon är 91:a och fostrad i Solna. Detta faktum gjorde henne inte sämre i mina ögon och det sa kanske mer om mina kunskaper om Solna Vikings…just då. Senare har jag dock sett “Mille” göra både bättre och sämre insatser.

Nu följde jag ju Solnatjejerna ganska mycket under säsongen och det var ömsom vin, ömsom vatten, men det slutade ju till slut i moll. Självaste Solna Vikings åkte ur Basketligan för första gången sedan 1800-talet, kändes det som. Katastrofen var ett faktum. Ridån hade gått ner för en lång tid.

Mot bakgrund av allt som hände och för att stilla min obotliga nyfikenhet tog jag kontakt med lagkatenen “Mille” nu när krutröken äntligen lagt sig i Rinkeby Ungdomens Hus, såhär en månad efter den med Solnaögon sett, ödesdigra tvåpoängsförlusten mot Akropol. Jag ville veta hur hon och laget såg på framtiden. Blir hon kvar i Solna?

– Situationen för mig nu är att jag i juni blir klar med mitt masterprogram och kommer därför att börja söka jobb. Jag tycker det är synd att vi åkte ut ur ligan, men det innebär inte att jag definitivt säger nej till att spela i basketettan.

– Andra klubbar har hört av sig till mig och vi får se hur dialogen oss emellan kommer att fortsätta. Just nu håller jag alla dörrar öppna och får se lite hur det kommer att bli med jobb och basket och att få det att gå ihop.

Vet du hur det ser ut när det gäller de övriga spelarna?

– Vad gäller de andra spelarna i laget så vet jag faktiskt inget säkert. Jag antar att de som fortfarande går på Solna Gymnasium kommer att stanna. Vi har ju några spelare som aktuella i ungdomslandslagen och de kanske känner att det skulle vara roligare att spela kvar i ligan, men det är ännu inte någon som har sagt att de definitivt inte kommer att stanna kvar och jag tror många känner att de vill vara kvar och kämpa för att få tillbaka Solna till damligan. Det är det jag vet och kan säga än så länge.

Det är klart att Anders Härd tar över som ny coach efter spanjorerna. Vad har du för tankar kring det?

– Jag har faktiskt inte haft Härd tidigare. Jag har dock hört mycket gott om honom, både från spelare som haft honom när han var coach i 08 men även från tjejerna som har honom på Solna Gymnasium. Jag tror att han kommer att betyda väldigt mycket för Solna och att han med hans idéer kommer att göra något som kommer att utveckla damsidan i klubben. Härd är coach för det landslaget som kommer att spela Universiaden i sommar så jag kommer att ha honom på en del träningsläger i juni.

Så när får vi veta var Katarina Milenkovic spelar nästa säsong?

Jag kommer nog att få avvakta lite till. Jag vill kunna få ihop jobbet med basketen och vill därför inte lova någon något innan jag vet att jag kommer att kunna leva upp till det till 100%. Jag hoppas ha ett svar inom den närmaste månaden.

Katarina spelade 27 matcher den gångna säsongen, snittade 11,7 poäng och tog 4,9 returer per match. Basketfoto återkommer i ärendet.

Share
Updated: 13 maj, 2015 — 23:21