FRYSHUSET FORTSÄTTER VÄRVA

lineFryshuset, dåvarande 08 Stockholm, räddade sig lite överraskande kvar i ligan, då de kom tvåa i vårens kvalserie och förpassade Solna och Eos till ettan. Ett antal spelarförluster gör att man tvingas bygga ett till stora delar nytt lag och klubben har börjat det jobbet genom att värva flera svenska spelare från andra Stockholmsklubbar.

Inte bara blir klubben av med sin head coach, Johan Persson, som inte kunde tacka nej när erbjudandet om att cocha Sallén kom. Dit tog Persson med sig den duktiga skytten Emelie Enjebo, och U16-landslagsspelaren Cajsa Uhrström skrev på för Norrköping Dolphins

Fryshuset kommer också att tappa sina mer rutinerade spelare, under alla omständigheter Malin Torelm och Olga Kjellsson, men troligen också Karolina Mindell-Kidanu.

Det krävs alltså ordentlig påfyllning för att i första hand täcka upp för spelarförlusterna och sedan helst vässa laget jämfört med föregående säsong, och i det avseendet har klubben redan kommit en bra bit på vägen. Både Lydia Karlefors, Isabelle Edholm och unga löftet Kristin Seman från degraderade Solna har skrivit på för Fryshuset och från Akropol värvades en av deras allra bästa spelare, Özlem Alkan, som hade en fin säsong 2014/15.

Nu är det klart att nästa Solnaspelare ansluter. Line Göransson, ursprungligen från Lidingö, har bestämt sig för Fryshuset.
– Att välja Fryshuset känns bäst för mig, säger Göransson, som hade en utmärkt rookiesäsong i Solna, med tufft och aggressivt spel, i synnerhet under korgarna.

Göransson, som fick kliva av årets trupp till U20-EM som en av de allra sista, snittade åtta poäng och sex returer under sin debutsäsong i ligan och kommer att passa bra i Fryshuset, som redan förra säsongen var i skriande behov av storlek och tuffhet. Att hon går till Fryshuset är en skuffelse för Solna, vars nye coach, Anders Härd, hade hoppats att hon skulle stanna och såg Göransson som den spelare som laget skulle byggas kring inför satsningen på att återkomma till ligan.

Fryshuset har i dagsläget elva spelare klara till nästa säsong, men ytterligare tillskott krävs för att laget skall bli konkurrenkraftigt. Behovet av ytterligare längd kvarstår, och det återstår att se om man redan från början av säsongen kommer att satsa på någon import.

 

Share
Updated: 19 juli, 2015 — 22:40