HÖGSBO GJORDE VAD MAN MÅSTE

högsbohannaHögsbo Basket ligger trea i Superettan och kämpar för att nå en av de två åtråvärda platserna för att få kvala upp till Basketligan. Saken har inte blivit lättare sedan man fick en av sina nyckelspelare och starters Ida Fredriksson långtidsskadad vilket vi skrivit om tidigare här på P4B. (Foto: Anders Tillgren, P4B)

Idag gjorde man dock vad man måste. Med kniven på strupen lyckades man lite oväntat på hemmaplan besegra KFUM Östersund med siffrorna 74-66. Resultatet räcker dock inte för att få inbördes på Östersund så man måste även besegra seriesuveränen IK Eos i morgon samtidigt som Östersund måste förlora borta mot Wetterbygden. Det är med andra ord upplagt för dramatik i Superettans slutomgång.

P4B fick möjligheten att ställa lite frågor till Högsbocoachen Andreas Johansson.

Hej Andreas och grattis till segern.
– Tack! Riktigt skön vinst.

Kan du berätta om matchen?
– Östersund börjar starkast men sen är det vi till fjärde perioden då de går ikapp och förbi. Tjejerna håller dock huvudet kallt och vi tar tag i det igen och vinner. Hanna Johansson är självklart grymt viktig för oss och lyckas sätta 24 poäng och ta hela 20 returer. Även spelarna från bänken kommer in med rätt energi och spelar aggressivt försvar och snabb enkel basket. Hela laget gör en bra defensiv insats och att vi med två spelare borta från förstafemman ändå vinner mot KFUM Östersund visar vilket lag vi är och har en outstanding bredd. Fyra spelare gör över tio poäng. Det var synd att vi förlorade sista perioden uppe i Östersund med 33-7. Det blev för stora siffror då för att hota inbördes.

I morgon söndag möts alltså Högsbo och IK Eos och Wetterbygden tar emot KFUM Östersund. Vinner Östersund morgondagens match så är man klar för kval men om man förlorar och Högsbo även lyckas slå IK Eos som redan är klara för kval så blir det IK Eos och Högsbo som får kvala till Basketligan.

Från Basketligan är det redan klart att Akropol BBK kommer att få kvala, medan Fryshuset har meddelat att man avstår kval. Detta innebär att tre lag skall göra upp om två ligaplatser inför säsongen 2016/17.

MATCHFAKTA:

Högsbo Basket – KFUM Östersund 74 – 66
(16 – 15, 23 – 13, 17 – 22, 18 – 16)

Bästa poängplockare i Högsbo: 
Hanna Johansson 24 p, Elin Svenningsson 13, Jelena Gornik 12 och Ida Moberg 10 p.

Bästa poängplockare i KFUM Östersund:
Taylor Wurst 25 p, Elizabeth Donahoe 25 p, Olivia Lindgren 6 p, Moa Lundqvist och Belma Nurkic båda 3 p.

Share
Updated: 19 mars, 2016 — 20:12

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

All rights reserved © 2016 PASSION4BASKETBALL.SE