KAUSAITE TAR ÖVER EFTER PINTO I ALVIK

S46A8315

Fransisco Pinto ersatte Jurgita Kausaite som förbundskapten och nu kommer nästa steg i rockaden. Kausaite blev idag officiellt klar som ny head coach för Alviks ligalag och tar därmed över efter Pinto, som nyligen sa upp sin anställning i klubben.

Jurgita Kausaite har utsetts till head coach i Alvik. Det är förstås något av en revansch efter att hon så abrupt avpolletterades som förbundskapten. Hon kommer nu att avveckla sitt engagemang i Solna Vikings för att tillträda jobbet i Alvik 1 augusti. Uppdraget kommer att kombineras med huvudansvaret för basketverksamheten vid Bromma gymnasiums NIU.

Jag är superglad, ser oerhört mycket fram emot att få jobba i Alviks växthus och fortsätta arbetet som Pinto inlett med att utveckla klubbens talanger, är Kausaites första kommentar efter att nyheten blev officiell.

Kontakterna mellan Alvik och Kausaite togs redan samma dag som Pinto sa upp sig. Det står alltså klart att hon från början varit klubbens förstaval. Och att få jobbet i Stockholms enda ligalag passar perfekt för den nya coachen:
Det här ger mig en ny möjlighet att komma tillbaka till ligan och samtidigt stanna kvar i Stockholm“.

När Jurgita Kausaite var coach för Solnas ligalag, nådde laget som bäst en finalplats. Det var 2010 då 08 Stockholm, med Anders Härd som coach vann titeln. När hon nu återkommer på liganivån är förhoppningen från Alviks sida att man skall kunna ta ytterligare kliv framåt som en av Sveriges bästa klubbar på talangutveckling. Det är utmaning som den nya coachen är helt införstådd med:
Jag har stor respekt för Alvik som förening och det de åstadkommit, och de mål jag har är precis desamma som klubben ställer“.

 

 

 

Share
Updated: 5 maj, 2016 — 19:19
All rights reserved © 2016 PASSION4BASKETBALL.SE