KLART: P4B LÄGGS NED

goalEfter fyra år, med en Facebooksida som började som en fotografsida (Basketfoto) med basketbilder och som sedan utvecklades till att bli en nyhetssajt med fokus på svensk dambasket, står det nu helt klart att Passion4Basketball läggs ned.

En av anledningarna till att vi nu avslutar vårt engagemang är ekonomi, men vi får inte heller in tips om nyheter på det sätt vi önskat så hela projektet med att driva en sån här typ av nyhetssida faller ner som ett enda stort magplask.

Inspirationen att fortsätta finns inte längre, mycket på grund av att elitklubbarna, liksom coacherna och spelarna, i alltför stor utsträckning varit ointresserade av att samarbeta, så jag antar att de har andra planer för hur svensk dambasket skall uppmärksammas, debatteras och spridas ett intresse kring. Ett tack måste ändå riktas till de som varit tillmötesgående och delat med sig för det har inte varit helt nattsvart.

Jag vill betona att vi som jobbat med P4B inte har haft ett öre betalt för det arbete vi gjort, utan det har varit helt idéellt. Till viss del har vi kunnat få våra kostnader betalda, men inte ens där har pengarna räckt till när det gäller reskostnader bl a och någon direkt lön har dock inte kunnat inkasseras.

Tanken var att P4B skulle finnas tillgänglig med såväl stora som små dambasketnyheter 24-7, men när vi kunnat konstatera att vi själva så gott som alltid får läsa om nyheterna i andra medier så förstår vi att man inte vill bidra till vårt engagemang och att man inte ser en sida som denna som nödvändig. Vi förstår såklart att vi inte kan jämföra oss med de stora medierna, men vi tycker trots allt att även vi förtjänat era pressmeddelanden.

Vad vår duktige skribent Tapio Joulamo kommer att pyssla med i framtiden står skrivet i stjärnorna och själv så kommer jag att ägna mig helt åt andra roller inom basketen samt min fotoverksamhet.

Vi vill tacka basketbutiken 2WIN som sponsrat oss den gångna säsongen och även de privatpersoner som bidragit genom att swisha in bidrag. Jag vill även tacka alla P4B-medarbetare som bidragit i stort och smått. Tapio Joulamo, Johan Dali och Anders Tillgren.

Vi behöver inga förslag på lösningar eller andra idéer om hur vi skall kunna fortsätta driva sajten då beslutet redan är taget. En eller ett par artiklar ytterligare kan komma att publiceras, sedan är det över.

Jag hoppas att ni alla basketvänner där ute får en riktigt härlig sommar.

/Thomas Lönnström

Share
Updated: 15 maj, 2016 — 22:53