UPPSALA UTAN BACON – EN MUNSBIT FÖR LULEÅ

Uppsala kom till spel utan Christy Bacon som återhämtar sig i sviterna efter TV4:s Gladiatorinspelningar. Dessutom har man sedan tidigare nyförvärvet från Alvik, Ellinor Holmberg (stukning), Anette Johansen (knä) och Zanna Bäckman skadade. Och när även Linnea Carlsson, Johanna Ezra och Ifeanyi Grundberg Nnamaka lämnade återbud på grund av sjukdom så hade man bara sju spelare att ställa på benen mot de regerande svenska mästarinnorna från Luleå.

Även om det idag inte blev mycket till match så måste man ändå berömma Uppsalatjejerna som alltid visar en enorm krigarinställning. En inställning som är viktig och som har resulterat i att de utvecklas för varje match, för bättre har de definitivt blivit om man jämför med första omgångarna. I förra matchen mot IK Eos var det inte långt borta att första segern hade kunnat komma, men idag var de chanslösa, men det är dock inte lag av Luleås kaliber som man skall slå idag. Det är ganska tydligt.

Det skall bli intressant att se hur “comebackande” 33-åriga, landslagsmeriterade Katarina Andersson kommer att bidra då hon kommer tillbaka i spel på onsdag mot Telge Basket borta. Och kan månne klubbdirektör Entzenberg ha någon fin julklapp på gång till laget så skulle ju förutsättningarna se än mer ljusare ut inför ett troligt kval längre fram.

Luleå trummade på och gjorde jobbet utan att förta sig och coach Visscher kunde ge samtliga spelare rikligt med speltid. Bäst i Luleå var Anna Barthold som svarade för en double-double i form av 25 poäng och 11 returer.

I Uppsala imponerade Vendela Danielsson mest och som är en riktigt bra skytt. Idag satte hon 14 poäng varav 4 st från trepoängslinjen.

BASKETLIGAN DAM 2016/17:
UPPSALA BASKET 48 – 94 LULEÅ BASKET
(14 – 24, 16 – 19, 11 – 25, 7 – 23)

Poänggörare:
Uppsala Basket: Vendela Danielsson 14, Josefin Gelin och Louise Skyttevall 9, Martine Landström 7, Milen Hagos 4, Alma Danielsson 3 och Mikaela Ekdahl 2.

Luleå Basket: Anna Barthold 25, Dakota Whyte 13, Katie Bussey och Kristin Seman 12, Allis Nyström 10, Ulrica Holmqvist 8, Sofia Hägg 6 och Janis Ndiba 5.

Share
Updated: 11 december, 2016 — 20:05
All rights reserved © 2016 PASSION4BASKETBALL.SE