ALVIK BRYTER MED “PEPPER”

Alvik Basket meddelar idag i ett pressmeddelande att man nu avbryter kontraktet med amerikanskan Shawnice “Pepper” Wilson. Wilson har spelat åtta matcher med Alvik Basket den här säsongen. Men sedan matchen mot Uppsala har hon haft problem med en knäskada.

Alviks medicinska team har inte kunnat säga när Shawnice Wilson skulle kunna vara helt skadefri. Att hon skulle spela med smärtor och inte kunna träna ordentligt var inget alternativ för Alvik som nu avslutar amerikanskans kontrakt.

– De handlar inte om hur hon har presterat på basketplanen utan endast att vi inte har råd att ha en av våra importer som inte lirar, säger Alvik Baskets sportchef Carro Håkanson.

Pepper kommer inte spela mer med klubben den här säsongen och hon kommer åka tillbaka till USA inom den närmsta veckan.

– Det är väldigt tråkigt både för Pepper och Alvik. Peppers proffsiga inställning till laget och klubben är något som vi har uppskattat. Många barn och ungdomar i Alvik kommer sakna sin idol. Jag hoppas hon får en bra tillfrisknad i USA och kommer tillbaka till basketen starkare än någonsin, säger Carro Håkanson.

– Pepper är en fantastisk person som kommer vara saknad i laget. Det var verkligen inget lätt beslut att ta, säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Alvik Basket har påbörjat jakten på en spelare som ska ersätta Pepper på basketplanen.

– Jag har inte velat börja det arbetet innan Pepper hade fått beskedet. Så det är inte förens nu som vi har börjat kolla på ersättare. Målet är att ha minst en ny spelare på plats efter årsskiftet, säger Jurgita Kausaite.

Share
Updated: 12 december, 2016 — 20:49
All rights reserved © 2016 PASSION4BASKETBALL.SE