LULEÅ SPARKAR SPELARE

Luleå Basket avslutar nu kontraktet med en av sina importspelare. I det här fallet handlar det dock inte om någon skada utan att hon helt enkelt underleverat enligt coach David Visscher.

Det handlar om kanadensiskan Dakota Whyte som kom till Luleå Basket inför säsongen för att leda mästarklubben. Efter 13 matcher som resulterat i tio vinster och tre förluster, väljer toppklubben att agera.

Coach David Visscher till höger i samband med matchen mot Uppsala Basket.

– Laget behöver mer från den positionen nu, säger tränaren David Visscher i ett pressmeddelande.

”Det är alltid tufft att gå skilda vägar med en spelare. Dakota är en trevlig person och omtyckt i laget. Tyvärr har hon inte kommit upp till den nivå som laget behöver. Vi tror att hon kan vara en bra spelare i framtiden, men laget behöver mer från den positionen nu. Vi önskar Dakota lycka till i sin framtida karriär”, säger Visscher i ett pressmeddelande.

Klubben skriver också att man letar efter en ersättare.

Share
Updated: 13 december, 2016 — 22:13
All rights reserved © 2016 PASSION4BASKETBALL.SE