ERICSSON: “SÅN ÄR BRANCHEN”

Sedan nyheten om att Kevin Taylor-Lundgren kontrakterats som ny coach för IK Eos kom ut står det alltså klart att Johanna Ericsson inte coachar vidare i klubben efter fyra säsonger och därmed nu är kontraktslös. Johannas första säsong placerade sig laget på slutspelsplats, något dem missat flera år i rad. Andra året åkte dem ur ligan efter att ha placerat sig 9:a men serien skulle ändras till tio lag fick man trots placeringen delta i kvalet,där man åkte ner men sen kom lika snabbt upp igen året därpå, och nu senast slutade man på en sjätteplats, vilket är den bästa placering EOS haft och i samband med detta även vann sin första slutspelsmatch.

P4B fick en kort pratstund med Ericsson och vill såklart höra mer om hennes situation.

– Ja de (IK Eos) ville väl ha annat. Det finns ingen roligare förklaring tyvärr men sån är branschen. Jag har inget att skämmas för, jag tycker jag har gjort okej jobb i EOS, säger Ericsson.

Men du kan ju inte sakna erbjudanden från andra klubbar? Du har ju gott om erfarenhet som coach i både Basketligan och ungdomslandslagen och har, som sagt gjort det bra i EOS.

– Nej, än så länge har jag inte fått något erbjudande och visst, jag har absolut erfarenhet.

Kan det inte vara så att de flesta trott att du skulle bli kvar i EOS och att de därför inte lagt något krut på att försöka knyta dig till sig?

– Jadu, svårt för mig att spekulera i, men så kan man ju hoppas att det är. Det är ju inte lätt att vara på marknaden om ingen vet.

Hur planerar du din framtid just nu? Kommer du att bli kvar i Skåne?

– Som frivillig, ensamstående mamma var jag tvungen att se över mina saker fort då jag bott i klubbens lägenhet. Jag är utbildad lärare och slängde iväg lite ansökningar och har nu fått en förskollärartjänst i Eslöv där jag också kommer att bo till och börja med, så skåning blir jag ett tag till, och det är där jag kommer att husera den närmsta tiden, för första gången i mitt liv utan basket, berättar Ericsson vemodigt.

Men om någon klubb skulle höra av sig, är du beredd att röra på dig då?

– Jag är öppen för att höra vad framtiden bjuder på.

Tack för pratstunden och lycka till framöver.

Share
Updated: 24 maj, 2017 — 16:07
All rights reserved © 2016 PASSION4BASKETBALL.SE