DUON LÄMNAR ALVIK: “ÄR LEDSEN OCH BESVIKEN”

Nathalie Schönberg Langanga, (till vänster i bild) Alvik Baskets 27-årige lagkapten lämnar klubben efter fem år. Schönberg Langanga har inte erbjudits något nytt kontrakt inför den kommande säsongen och detta innebär att hon nu lämnar klubben och detta med blandade känslor. 

-Tyvärr är det så att Alvik inte valt att förlänga med mig. Jag var välkommen men det fanns inget kontrakt. Det beskedet fick jag fem dagar innan försäsongen började. I det yrket jag har idag blir jag tvungen att jobba deltid på grund av basketen, så det går tyvärr inte ihop att lägga ner all den tid jag gör utan att få något tillbaka. Jag är ledsen och besviken på hur det har gått till, att jag inte fick ett ärligt svar tidigare. Efter fem år i klubben, alla dem timmarna man lagt ner, vänner man fått så är det ett tråkigt slut. Trots detta har Alvik fortfarande en plats i mitt hjärta och där är spelare som betyder väldigt mycket för mig, säger Schönberg i en kommentar till P4B på onsdagkvällen.

Inte heller centern Louise Angel, 27, har erbjudits något nytt kontrakt med klubben den här säsongen och även hon uttrycker en stor besvikelse över hur klubben skött detta.

– Jag fick reda på väldigt tidigt att det fanns ett stort intresse av den nya tränaren att jag skulle vara med i laget. Dock blev jag inte medbjuden till försäsongslägret inte heller har jag fått något kontraktsförslag. Det tolkar jag som att det inte finns något intresse av att ha mig i laget. Konstigt att David (McCann, klubbdirektören) inte kontaktat mig då det är han som sköter värvning och kontraktering av spelarna. Hur hösten ser ut för min del är inte helt klart än, eventuellt blir det basket men först ska jag fokusera på att få kroppen 100% redo!, säger Angel till P4B och fortsätter;

– Jag har varit väldigt tydlig med Alvik att jag ville vänta med att skriva på ett kontrakt för att se hur det eventuellt skulle se ut med studier till hösten. Men jag har alltid varit öppen för en fortsättning i klubben. Tycker om Alvik som klubb oerhört mycket och önskar det bästa för laget kommande säsong, avslutar hon.

Share
Updated: 15 augusti, 2018 — 23:02