SEATTLE HAR 2-0

I en het, fysisk, nästan ful, och nervös tillställning med massor av enkla misstag lyckades Seattle till slut, på sin hemmaplan, betvinga Washington med 75-73 och därmed ta ledningen med 2-0 i finalserien i WNBA. Värst i misstagsligan var hemmalaget, som kanske tyngdes av stundens allvar inför utsikten att skaffa sig matchboll i finalserien. I synnerhet Jewell Loyd uppvisade en provkarta på bortslarvade bollar.

Båda lagen misslyckades kapitalt i sitt trepoängsskytte och matchen kom att avgöras i försvaret och det fysiska spelet i tresekundersområdet. Där lyckades Seattle bäst och vann också returtagningen ganska klart. Washington satsade väldeliga på att ta Breanna Stewart stenhårt och fick henne också delvis ur balans, men kunde inte hindra Stewart från att stoppa i 23 poäng. Stewart var dock nära att spela bort sitt lag i slutet, då hon med 16 sekunder kvar och en poäng upp, missade två straffkast. Washington misslyckades dock att avgöra i sista anfallet

Det satt alltså väldigt hårt inne för Seattle, som fick jobba ända in i kaklet för att betvinga Washington, men nu kan de åka till huvudstaden på onsdag med möjligheten att erövra mästerskapet.

 

Share
Updated: 9 september, 2018 — 23:45