SÖNDAGENS TVÅ TRÄNINGSMATCHER

Emilia Axelsson, Mark.

Det blev bara två träningsmatcher på söndagen. Vad gäller Eos-Stevnsgade, så blev det ett missförstånd. Tanken från första början var att de bara skulle mötas en gång i helgen, på söndagen, men matchen tidigarelades till lördag.

Matcherna som spelades var de här:

Helsingborg – Mark 61-41. Inget vidare resultat av Mark med andra ord, eftersom Helsingborg spelar i ettan. Hemmalaget rapporteras ha varit det klart bättre laget, gick snabbt fram till 32-12, var starkare fysiskt och bättre i returtagningen. Marks amerikanska, Kayla Roberts, hade den här dagen svårt att få något uträttat mot Helsingborgs Mathilda Ågren.

A3 – Alvik 78-58. A3 fick revansch för lördagens förlust mot Alvik, som idag spelade utan McCarville, Anna Stern och den skadade Martina Stålvant. I A3 saknades på nytt Hollie Mershon. Bästa poängplockare i hemmalaget var Abigail Asoro (15), Sandra Hansson (14) och Tayler Mingo (13). I Alvik gjorde Paula Juhlin 16, Ilaria Zanoni 13 och Anna Lundquist 11.

Nästa veckoslut kommer en hel del träningsmatcher att gå av stapeln. I Huskvarna/Jönköping spelas t ex John Bauer Hotel Cup, där Wetterbygden, Eos, Högsbo och Hörsholm från Danmark möter varandra. Den turneringen skall vi närvara på och rapportera ifrån.

Share
Updated: 9 september, 2018 — 16:03