SEATTLE MÄSTARE I WNBA EFTER TRE RAKA

Nej, Washington kunde inte stoppa Seattle Storm på sin hemmaplan i den tredje finalmatchen i WNBA. Det hela blev inte ens dramatiskt. Seattle byggde upp en 17-poängsledning halvvägs och kunde kontrollera matchen i den andra halvleken. Slutsiffrorna blev 98-82 och Seattle tog därmed sin tredje titel i WNBA. De har därmed vunnit varje gång de gått till final och guardveteranen Sue Bird har för övrigt varit med alla tre gångerna.

I den tredje finalmatchen var det Natasha Howard i Seattle som kompletterade Breanna Stewart i kolumnen över de främsta poänggörarna. Stewart, som utsågs till finalseriens MVP, gjorde 30 poäng och Howard 29. Det hjälpte inte att hemmalagets stärnduo, Elena Delle Donne och Kristi Toliver, svarade för 23 respektive 22.

Washington, som var i sin första final någonsin, sköt i gårdagens match 8-23 på treorna, vilket är miltals bättre än i de två inledande. Mystics är ett av de bästa lagen i WNBA i trepoängsskyttet, men misslyckades kapitalt i match 1 och 2, då de sammanlagt fick i 3/27. Totalt i finalserien alltså 11/60.

En som säkerligen är belåten med att finalserien slutade efter tre matcher är USA:s landslagscoach, Dawn Staley. Nu får hon några extra dagar av förberedelse inför VM på Teneriffa, som startar nästa lördag, 22 september.

 

 

Share
Updated: 13 september, 2018 — 18:36