UPPSALA SÄGER BYE BYE TILL BUIE


Uppsala Basket har bestämt sig för att skicka hem sin nya amerikanska Brandi Buie redan innan säsongen har startat. Det meddelar klubben på sin hemsida idag.

När den 22-årige pointguarden kontrakterades för ca två månader sedan så presenterades hon som “blixtsnabb och explosiv, och som med lätthet tar bollen till korgen, enligt hennes agent (Flash Agency). Brandi är tillika en bra trepoängsskytt, vilket gör att hon breddar golvet och ökar hotbilden för motståndarna.” Men det är kvaliteter som man tyvärr inte fått se så mycket av sedan ankomsten och nu får hon alltså lämna klubben.

Klubbens skriver på sin hemsida att “det här var Brandi´s första vända som basketproffs i Europa och att hon kom direkt från college i Florida, USA”. “Brandi är en supertrevlig, rar och vänlig person, men hon lyckades inte få ut det vi förväntat oss av henne på basketplanen. I detta läge är det bäst för båda parter att avsluta samarbetet. Brandi återvänder till USA i nästa vecka.”

Klubben kommer nu att söka efter en ersättare till Buie, men det behöver nödvändigtvis inte bli en ny pointguard för man är i lika stort behov av längd i truppen, berättar Uppsalas klubbdirektör Sonja Entzenberg.

Share
Updated: 25 september, 2018 — 22:08