EN PERIOD RÄCKTE FÖR TELGE

Telges Klara Lundquist i duell med Marks Keyla Roberts.


Det måste ha varit premiärnerver som gjorde det, för Marks inledning på seriepremiären borta mot Telge Basket var riktigt usel, om man får uttrycka sig så. Man såg oförberedda och vilsna ut och man verkade knappt veta varken ut eller in så anfall på anfall slutade med rena panikskotten i sista sekund och helt utan adress. Man var chanslösa initialt och såg inte ens ut att ha någon plan för hur man skulle bemästra det unga Telgelaget överhuvudtaget och efter sju minuter hade Telge dragit ifrån till hela 19-0.

Det var många i publiken som tittade frågande på varann och undrade hur detta skulle sluta för efter första quartern var matchen i stort sett att betrakta som avgjord i och med ställningen 32-9 i Telgefavör. Marks första poäng i matchen kom i den sjunde minuten och då genom två straffkast av Linn Larsson och det var från straffkastlinjen och trepoängslinjen man fick sina flesta poäng idag. Det såg ut som, när man hade så pass svårt att spela sig igenom Telgeförsvaret, att man istället försökte ta sina avslut på distans. Bäst i detta avseendet var amerikanskan Kayla Roberts som även blev utnämnd till bäste spelare, samt Amanda Odqvist som satte två var på fyra försök var. Marks resultat från trepoängslinjen denna dag blev 8/27. (29%)

Mark lyckades, trots den extremt svaga inledningen spela upp sig samtidigt som Telge inte lyckades bibehålla samma energi och det spel som man hade i första quartern så resten av matchen var i stort sett jämn. I den tredje perioden var ledningen nere i 16 poäng men närmare än så kom Mark aldrig och summerar man period 2-4 så får man slutställningen 43-42.

Trots Telges starka inledning på matchen och som också avgjorde densamma, kan det knappast varit någon höjdarmatch med Telgeögon heller även om en premiärseger såklart alltid smakar mumma. Ett av glädjeämnena för Telges del var det serbiska nyförvärvet, 19-åringa Teodora Turdic som svarade för en fin double-double med 17 poäng och 10 returer och hon kommer att bli en mycket intressant spelare att följa i årets basketliga. Hon fick även priset som bäste spelare i Telge.

Serien är ung och den är lång och samtliga lag har fortfarande mycket att jobba med i sitt spel. En del mer än andra.

Telges nya serbiska, 19-årige Teodora Turudic var bäst i premiären mot Mark.

 

TELGE BASKET 70 – 51 MARK BASKET
(32-9, 14-12, 15-19, 14-11)

Poänggörare Telge Basket:
Teodora Turudic 17, Klara Lundquist 16, Mikaela Gustafsson 12, Ulrica Holmqvist 10, Ellen Åström 9, Nena Trajchevska 6, Sabina Radonja 3 och Gloria Bwende 2.

Poänggörare Mark Basket:
Kayla Roberts 15, Anna Golob 8, Moa Halldorsdottir 7, Amanda Odqvist 6, Linn Larsson 5, Emilia Axelsson 4, Clara Arvidsson 4, Cornelia Gunnarsson 3.

Share
Updated: 30 september, 2018 — 21:49