LISA KOOP ÄR DEN TREDJE IMPORTEN SOM ÅKER UT

När A3 idag meddelade att man avbryter samarbetet med den 197 cm långa tyska centern Lisa Koop, så blir hon den tredje importen den här säsongen som skickas hem. Koop hann i alla fall spela en ligamatch den här säsongen, men det fick inte de andra två; Brandi Buie i Uppsala och Hannah Green (Wetterbygden).

Det blev bara en säsong för Koop i Umeåklubben och den vanligaste kommentaren nu när hon skickas ut ur laget är “det är svårt att förstå varför de behöll henne ytterligare en säsong“. Det är inte svårt att hålla med om det.

Beslutet att förlänga med Koop (och med Tiffany Brown), var Janne Enjebos. Han säger nu att hon hade fått stanna om hon hade fortsatt leverera 13 poäng och nio returer, som förra säsongen i ligan. Det bedöms tyskan inte kunna göra det här spelåret och anses vara i sämre form än för ett år sedan.

No touch Koop” är ett epitet som man, kanske lite elakt, skulle kunna fästa på den stora tyskan. Om hon hade haft lite bättre känsla skulle Koop ha varit en spelare på hög europeisk nivå. Men det hon presterade i Sverige förra säsongen, 51% i skyttet, stod inte alls i paritet med hennes storlek och med de lägen hon fick under korgarna.

Share
Updated: 2 oktober, 2018 — 22:38